Tuesday, January 28, 2014

Q6: The Person You Like and Why You Like Them

Posted by Mars Laini at 12:59 PM
Reactions: 
Assalamualaikum..

Wah wah wah macam soalan cepumas je ni. Haha macam segan je nak jawab. Like ni sama dengan love ke macam mana? Ke like sekadar suka ke ape? Boleh dikira love la tu kan? Hoihoi ikut tafsiran korang la haha.

1. Papa and Umi
Kalau termasuk dalam kategori person that I like semestinya mak ayah sendiri kan? Kenapa? Hmmm sebab tanpa mereka saya takkan ada di dunia ini cewah! Walaupun kadang-kadang rasa macam annoying jugak tapi yep, my parents are the persons I like. They are caring, loving and give what's the best for me. Tak payah cerita banyak semua orang pun tahu.

2. My best friend, Irna
Ohohoho why I like her soooooo much? Because sometimes it's like she is in my shoes. She knows how I feel and what I feel. She experienced what I'd experienced too. Dan minat kami terhadap books and musics are soooo BIG! And she is also not stingy. The best thing I like is her stories and how she makes me laugh. Haha memang geng sekepala lah!

3. My CBT's friends
Geng gila-gila zaman sekolah sampai sekarang. Im, qis, ten, nab, ana, ibah, and of course irna too. Kalau cuti ke apa mesti plan buat something sama-sama. Picnic ke potluck ke bbq ke. Kalau musim raya pula konvoi ramai-ramai ke rumah kawan-kawan dan sahabat yang lain. Marvelous us!

4. My classmates
Yep.. annoying enough but they are there when I need them sometimes. 

5. My mr.crush
Herrr malu derp.. tapi bleh kira masuk dalam person I like kan.. haha sebabnya? minat yang sama, animes. And both of us are gamers. Haha. Actually I don't really know whether he knew I like him or not. Sebabnya jarang sangat bercakap face-to-face. Pernah bercakap, bila ada kerja or it's like a semester once, something like that. Malu ke camne tak tahu lah. Haha. Sebabnya lagi? There's something about it him that I can see but anyone around us can't. What is it? Don't ask me because I could not explain what is it. Okay done haha.

Dalam hidup sesiapa pun mesti ada orang yang kita suka dan sayang. Tapi bukannya dengan mengharapkan mereka membalas balik rasa sayang kita tu, tetapi diri kita sendiri yang perlu memberi atau manunjukkan rasa suka dan sayang yang tak berbelah bahagi kepada mereka walau mereka tak nampak semua tu. Lama-lama nampaklah tuuu..ehh haha

O.N.D.A.K.E.Y.B.O.A.R.D.
Sixth. Ku benar-benar sayang.. pada dirimu oh kasihku.. nananana

 

0 comments:

Post a Comment

Komen la sikit ye.. jangan la baca je.. hehehe :P

 

~When a King Speaks~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea