Sunday, November 20, 2011

Kisah MUET dan LCCT

Posted by Mars Laini at 5:41 PM
Reactions: 
0 comments
Good evening everyone..

Hari ni tepat pukul 7.35 pagi waktu Malaysia, mas sampai kat Kelantan. Bestnye.. hehehe sebab dah lepas MUET la..

So, mas nak cite sket ada apa dengan MUET nih. Pada pagi 19 oktober tuh, mas dengan housemate mas bersiap sedia dengan penuh semangat nye untuk menghadapi peperiksaan muet. Maka kami pon bertolak lah ke stadium tertutup nilai sebab sebelum ni cikgu2 kata reading dengan writing buat kat situ. Kami pon pegi kat situ la.

Sesampainye kat situ dah ramai orang. Bukan bebudak tamhidi je yang ambil muet rupenye. Mas pon ade la juga nampak the most popular person among the girls iaitu YDP USIM kita. Hahaha

Berbalik semula ke topik asal. Bila mas check nombor angka giliran mas dengan housemate mas tuh, dua2 takde. Kitorang dah gabra dah sebab lagi 5minit nak stat peksa. Tup tup, baru tahu bahawa tempat ujian mas dengan kawan mas bukan kat stadium tapi dekat DKP 2. Mak ai! Dah lambat gile kitorang!

Nasib baik ada bas. Tapi pakcik bas tu henti2 membebel kat kitorang dalam perjalanan tu. Pelik betul lah mas. Bukan ke memang tugas diorang bawak bas? Asal nak marah2 pulak. Gaji jalan ape. Pakcik bas tu berenti dekat depan jalan je. So kami terpaksa lah jalan kaki masuk ke DKP 2 tuh.

Masuk2 je dewan tu memang tak ramai sebab kena duduk selang2 kerusi. Tapi pengawas tu dah membebel. Dia cakap budak usim lah yang paling tak dengar arahan. Ape pulak> Bukan salah kitorang datang lambat. Diorang yang tak bagitau awal2 tempat sebenar peperiksaan tu dijalankan. Dahla pengurusan tak cekap. Pastu cakap kitorang mengganggu peperiksaan pulak. Macam2 la.

Lepas tu sape2 yang dah dapat kertas mase tuh dah boleh stat. Masalahnye, mas dah dapat kertas, nak stat camne kalau dia asyik membebel je kat depan? Camne nak fokus. Kawan mas kat sebelah pon dah buat muka menyampah dah. 

Tak nak cakap banyak, kitorang abis muet dalam pukul 12.30. Masing2 tak sabar nak tinggalkan dewan yang 'mesra pelajar' tuh. Petang tuh pulak mas bertolak ke LCCT Airport sebab kawan2 mas nak pergi awal walaupun flight kitorang pagi esok tu.

Hujan agak lebat la jugak. Kilat sabung-menyabung. Dalam pukul 7 kitorang sampai la kat LCCT tu. Mula2 kitorang solat maghrib dengan isyak dulu barulah pergi kat McDonald sebab nik nak online. Rupenye ramai juga kaki kacau kat cni ye.

Eh lupe, kita kat KL kan. benda camtu biase la. Tapi agak menyampah la jugak. Diorang ni takde keje lain ke?. Malam tu macam2 ragam manusia yang boleh mas nampak. Ade yang baik la, ada yang cerewet la. Macam2 hal. Ape pon kitorang tido dekat meja McD tu jugak. Macam la mas tido. Macam mane nak tido? Orang asyik tengok je. Tapi kawan mas yang 2 orang tu dah tak bergerak macam tunggul dah. Mas stay sampai pagi. Huh! Seksa betul. Pagi tu mata dah bengkak2.

Pagi tu agak rushing la jugak sebab panggilan untuk flight ke KB dibuat 5 minit awal. Kitorang jalan laju2. Nasib baik sempat. Ape lagi, naik je atas flight tuh, memang fokus utama kitorang tido la. Hahaha

O.N.D.A.K.E.Y.B.O.A.R.D.
balik rumah pon sambung tido lagi.. wahahaha

Saturday, September 24, 2011

Snow Rain

Posted by Mars Laini at 7:05 PM
Reactions: 
0 comments
This song is very lovely. Just like what i feel rite now.. Sobs ;(. 
Title: Snow Rain
Sing by: Kana Ueda

SNOW RAIN

I'M FINALLY HERE
THE PLACE WHERE WE MET
BURIED IN THE FRAGMENTS OF TIME
THE STARS DISAPPEAR INTO A DISTANCE
WITHIN LONG-LASTING PAIN
MY WISH WOULD FREEZE


WITH TREMBLING EYES AND A BROKEN HEART
BUT YOU CAME TO FIND ME


THE LIGHT OF MIRACLE THAT I SAW
IN THE DISTANT END OF THE WORLD
NOW SOFTLY TOUCHES EACH OTHER
JUST LIKE WHITE SNOW


YOU AND ME
WE MERGE TOGETHER
AND FINALLY BECOME A TRUE SELF
THE SNOW MELTS AND GLITTERS IN THE NIGHT
BECOME THE WIND, URGE ONTO TRAVEL
THE WISH OF THE BLESSED WIND
IS UNREQUITED LOVE
EVERYONE WILL LEAVE ON A JOURNEY SOMEDAY
CARRYING SADNESS AND HURT
SEARCHING FOR THE ANSWER
THAT WILL BE FOUND AT VERY END
THE SNOW MELTS AND SHINES IN THE NIGHT
THE WIND URGES ON A JOURNEY
THE ROAD OF THE BLESSED WIND
GO ONWARDS WITH A SMILE
O.N.D.A.K.E.Y.B.O.A.R.D.
for the person whom i call friends..

Saturday, September 10, 2011

Tour Raya TTS 8

Posted by Mars Laini at 9:51 PM
Reactions: 
0 comments
Assalamualaikum..

Ehem ehem. Hari ni mas pergi tour raya rumah ketua iaitu miqdam dan juga rumah ily classmate mas. Ni nak cerita sket pasal hari ni.

Bermulanya tour pada pagi yang hujan. (Hajar hantar mesej suruh doa mintak berenti hujan =,=). So, dengan longlainya, mas dan bid pon bersiap-siap la. Mas sempat lagi pergi ketuk rumah ily kat sebelah. Manalah tau terlajak tido plak. Setelah semuanya siap, mas turun la dengan budak berdua tu. Hujan still lagi tak berhenti. Mas jumpa dengan budak perempuan lain yang pergi tour jugak kat kafe. Mereka yang pergi ialah yani, izzati, fashihah, ulin, anis, hajar, fairuz & alia. Tapi kitorang still tak nampak lagi bebudak lelaki yang suruh turun awal. Nak gerak kul 9 katanya. Ia lah tuuuu....

Nak dekat pukul 9.30 barulah nampak diorang tu. Captain kami iaitu miqdam menerangkan proses perjalanan kitorang agar takde yang tersangkut nanti. Lepas tu perjalanan kami dimulakan dengan doa. Eh, lupa plak! Perjalanan kami juga disertai oleh seorang pelajar tts 5 iaitu Akashah. Hehehe. Kami pergi dengan 3 buah kereta & 2 buah motor. Miqdam naik motor dengan akashah sementara khoi naik la motor dia sensorang. Mas, bid & yani naik kereta suzuki swift pink dengan shakir & azraai :D. Ulin, fairuz, alia & ily plak naik kereta triton dengan syah fahmi & safuan. Keceriaan tergambar di wajah mereka. Hahahaha. Izzati, hajar, shihah & anis plak naik la proton saga dengan afiq farhan & faizudin. 

Masa perjalanan tu tak la lama sangat. Cuma agak nak tergelak la jugak tengok cara khoi bawak motor. Macam-macam gaya la dibuatnya. Kami mengambil keputusan untuk beraya rumah ketua kami dulu iaitu miqdam. Rumahnye dekat Batu Caves. Bid sempat ambik gambar patung besar tu. (Teruja katanyer). Bila kami sampai kat rumah dia, maka berbunyilah suara sumbang khoi "miqdam balik bawak calon ni makcik"  tak sayang mulut betullah. Rumah miqdam ada macam-macam makanan la. Makan je apa yang ada. Yang paling maju sekali ialah bid dan hajar la. Sesudahnya habis makan nasi, dibantainya pulak mi sorang semangkuk. Ish ish.. Mak & ayah miqdam pula sangat la mesra orangnya sementara adik-adiknya sedang bizi mengambil gambar kitorang yang tengah syok makan ni. 

Selepas habis makan tu, kitorang ada sesi penggambaran la pulak. Maka ambik la gambar reramai. Oleh kerana kitorang perlu cari lokasi rumah ily pulak, maka kami dengan segeranya menaiki kenderaan kami. Hahaha. Rumah ily tu masa kitorang cari agak susah la jugak. Oleh kerana azraai lebih tahu jalan-jalan kat kl ni, maka mas kena tukar kereta jap dengan ily agar mudah dia bagi tau jalan. Mas pon naik la kereta triton tu. Wah wah bukan main meriah lagi kereta tu. Asyik pot pet pot pet je sepanjang jalan. Akhirnya jumpa juga rumah ily. Kondominium dekat desa putra tuuu. Fulamak! Cantik gila! Siap dengan swimming pool segala bagai. Ambik gambar lagi sepam dua. Bebudak laki tinggal kitorang kat situ sementara diorang pergi mane tah.

Kitorang pon naik la rumah ily. Dalam rumah pon cantik jugak. Siap ada piano lagi. Mas try la main jugak sket. Dapat main lagu Happy Birthday je. Hahaha bantai jela. Mas pon sempat jugak main violin adik ily. Hehehe. Masa tu, bebudak lelaki pon sampai la tapi cuma safuan, syah fahmi, akashah dengan afiq farhan je yang kelihatan. Yang lain ke mana tah. Mak ily plak cukup la sporting orangnyer. Kami makan KFC kat rumah ily. Macam-macam hal lah. Ada je benda yang nak digosipnye. Mak ily plak berkenan la dekat ehem ehem.. :P hahahaha tanak bagitau. 

Oleh kerana para driver nak balik awal kami pon bersedia la untuk balik. Masa nak balik tu mak ily bagi duit raya tuuu.. rezeki rezeki.. hahahaha. Kami pon baliklah. Bid tak balik dengan kitorang sebab dia nak terus naik ktm balik seremban. Azraai pon dah balik sendiri. So, dalam kereta tu tinggal shakir, mas, yani & yang mengejutkan, Akashah. Sepanjang jalan tu mas tutup mulut. Yani pon sama. Sunyi sepi je. Tapi akashah cakap jugak la dengan shakir & yani. Mas senyap je. Takkan nak menyampuk tanpa pasal plak. 

Perjalanan jadi rumit plak bila salah satu kereta tersesat ntah ke mana. Kereta sape lagi kalau bukan kereta safuan. Diorang tersalah masuk jalan mane plak dah. So, menunggu la diorang patah balik dengan lamanya.Dekat pukul 5 baru la nampak batang hidung diorang. Kami pon meneruskan perjalanan kami. Masa nak balik nilai jammed la plak jalan tu. Sabor jela. Pukul 6 baru sampai KKNC. Sampai tula mas turun & ucap terima kasih pada shakir. 

Naik sengal pinggang ni. Tapi takpelah. Macam tula raya kan. So, mas pon apa lagi. Naik atas la rehat :P

O.N.D.A.K.E.Y.B.O.A.R.D
ayam masak merah ke kat rumah miqdam tu? sedap la. 

Friday, August 26, 2011

Majlis Ifthar TTS 8

Posted by Mars Laini at 12:26 AM
Reactions: 
0 comments
Assalamualaikum semua..

Wah! Dah lama mas tak update blog ni kan? Hehehe sori la buzy je memanjang. Alang-alang nak tulis ni, mas nak story sket pasal ifthar tutor tts 8 yang happening ni.

Majlis ni sebenarnya dicadangkan oleh Bid. Maka ia diterima pakai oleh sebahagian bebudak tts 8 (sebenarnya separuh budak pompuan tak pergi). Maka kami 8 orang lelaki & 12 orang perempuan pon bersamalah menjayakan majlis itu. 
fairuz, aku, bid & izzati

 mula-mula kami berkumpul kat masjid nilai dulu. Lepas maghrib tu barulah bebudak lelaki tu ambil kitorang. Driver kami ialah Shakir dan Safuan. Maka kami pon menujulah ke destinasi yang dicadangkan tu. 

Masa tu dah pukul 8 lebih dah. Kami sampai la kat restoran tu. Memang tiada orang la. Macam tempat tu dah dikhaskan untuk kami plak malam tu. Cewah! Majlis kami dimulakan dengan ucapan daripada ketua kami yang berwibawa iaitu muhammad miqdam.
miqdam    

Kata-kata ketua kita ialah "lepas ni sama2lah doakan kejayaan kita satu kelas." Itu je yang dapat aku ingat. Lepas tu diikuti oleh ucapan dari amal. Yela. Dia dah nak pergi mesir lepas ni. Huhuhu. Lepas tu ucapan dari hajar plak. Oleh kerana muka sorang-sorang tu dah nampak kebulur, maka tanpa ditangguh lagi kami terus la capai pinggan. Hahaha.

Makanan pula memang banyak sangat sampai tak tahu nak ambil yang mana satu. So, ambil jela apa yang tangan ni boleh capai. Sambil makan sambil buat lawak. Apa la diorang sume ni. Tapi sebab tu lah suasana jadi riuh semacam je. Hahaha. Selesai je makan bebudak lelaki main snooker la plak. Kitorang nak main kang nampak cam tak betul plak. Main snooker pakai baju kurung. Tak ke pelik tu?


So untuk mengisi masa sementara bebudak lelaki tu main, kitorang pon ambil la gambar. Last skali sume pon dah penat akhirnya driver pon ajak la balik. Apa lagi? Balik la. Kitorang balik kknc dalam kul9 malam. Balik tu, dibah & yana dah pun balik. Yela. Esok kitorang last kat sini. So, korang pon apa lagi? Balik lah juga!


O.N.D.A.K.E.Y.B.O.A.R.D
lepas ni raya rumah ketua plak. hahaha
 

~When a King Speaks~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea