Saturday, January 25, 2014

Q3: What Kind of Person Attracts You

Posted by Mars Laini at 12:27 AM
Reactions: 
Assalamualaikum...

Okay first of all nak tanya, soalan ni merujuk kepada individu yang berlainan atau sama jantina? haha okay okay just kidding. Mas akan jawab for both sides.

Hemmm first of all apa yang menarik minat mas dekat seseorang tu of course, dari sudut pandangan luaran dulu. Wajah dan personaliti. Haha jangan salah faham. I mean, takkan bila tengok seseorang tu kita bleh kenal terus dia tu macam mana kan? Mesti kita kenal dengan tengok rupa dan perwatakan dia dulu. And i'm quite attracted to people with cute and baby-face. "Jambu" lah kalau bahasa orang kita ni.

Next, baru pergi kepada personaliti. Mas suka orang yang boleh buat mas gelak. Ada sense of humor la orang kata. Because me is a bit negative-mind person. So, aura nak buat lawak mas tu kurang nak menjadi lah. Tapi mas suka bila orang lain buat mas gelak terguling-guling. Haha

Person tu akan lagi attract mas kalau dia ada minat yang sama macam mas. For the basic, anime and game! Yeah me is a hardcore. Mas susah nak cari orang yang sama minat dengan mas. Mostly my classmates are korean fangirls or football maniacs. Mas tak tahu nak kongsi rasa minat mas dengan siapa. Jadi, kalau jumpa geng sekepala memang orang itu akan jadi attraction bagi mas macam magnet.

People who have the same condition and feelings as me too are also attracting me. Sebab mas rasa macam orang seperti ini akan memahami mas sebab mereka juga melalui apa yang mas lalui. Mereka takkan pandang rendah kalau mas jatuh. Yea.. a bit like that.

A person whom I can share everything with. Orang kata tak elok cerita semua benda dekat orang lain. Kita tak tahu siapa betray kita nanti. But for me, memang akan ada seorang yang akan dengar apa yang mas nak cerita. And that person, yes, attracts me.

People who give me their attention. Yes! They also attracts me. Haha

O.N.D.A.K.E.Y.B.O.A.R.D.
three 

0 comments:

Post a Comment

Komen la sikit ye.. jangan la baca je.. hehehe :P

 

~When a King Speaks~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea