Friday, January 24, 2014

Q2: How have You Changed in the Past 2 Years?

Posted by Mars Laini at 2:49 AM
Reactions: 
Assalamualaikum..

Well, how do I changed in the past two years? Hmm I don't think I have changed a bit. Two years backwards was the first time I entered college.

Ya, mungkin ada sedikit perubahan. Sebelum ni tak pernah berpisah dengan mak ayah tiba-tiba masuk universiti. Semua kena buat sendiri. So, I'd turned from mommy's and daddy's girl to an independent woman now. Semua dah boleh buat sendiri sekarang, masak, drive, basuh baju, all I did myself.

Then the next thing is, I've become overly attached to my gadgets especially my laptop. Start bila dah dapat laptop sendiri dan masuk pulak course computer science in degree, makin-makinlah laptop tu jadi macam best friend. Dan bila dah ada laptop ni, gamer mode yang dulunya dah berenti kini kembali. Lagi-lagi kalau ada orang trigger kan.. hehe

I started to hate nuts! Yeah.. masa kecik-kecik suka sangat makan kacang. Mungkin gigi masih suci dan kuat masa tu. Sekarang ni kalau makan je memang susah nak keluar bila melekat celah-celah gigi even lepas berkumur pun. Dan jika itu berlaku, I'd take all day to get rid of that thing out of my precious tooth (me is not really having good memories with dentists). Dan start daripada itulah, i will not let nuts to pass through my mouth. Kalau lembut macam kacang merah ke takpe lagi. Kacang tanah? Out!

I'd also become too open with people I'd get along with. Yea, ada seorang kawan yang bagi nasihat supaya kurangkan habit begitu sebab tak semua orang boleh dipercayai. That's my problem nowadays. Mudah sangat cerita kat orang apa-apa je. But not others secrets la. Cerita tu I means about myself or my family or my feelings or anything about me. I'm trying really hard to control this one.

Sebenarnya nak berubah ke tak tu atas individu tu sendiri. Orang lain paksa pun kalau kita sendiri tak nak tak boleh juga. Tapi apa yang kita boleh pilih ialah nak berubah jadi baik ke buruk? Pilihan di tangan kita semua. Moga-moga kita berubah kearah kebaikan lah hendaknya.. insyaallah :)

O.N.D.A.K.E.Y.B.O.A.R.D.
two done then :D 

 

0 comments:

Post a Comment

Komen la sikit ye.. jangan la baca je.. hehehe :P

 

~When a King Speaks~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea