Wednesday, October 24, 2012

I-Inova 2012

Posted by Mars Laini at 9:22 AM
Reactions: 
0 comments
Assalamualaikum...

Dah nak hampir seminggu Islamic Innovation Expo atau short nye I-inova berlalu. Tapi rasa penat menghandle benda tu masih lagi terasa. Hehehe


Expo ni berlangsung selama 2 hari, sabtu dan ahad. Pada masa ni la ahli majlis tertinggi dan ajk-ajk ISA mula kalut. Oppss ISA stands for information security and assurance tau. Malam-malam tidur nak dekat pukul 2 pagi sebab siapkan segala benda untuk booth kami.

Shift mas jaga booth tu bermula sabtu pagi. Tapi sebab bimbang anak-anak buah tak dapat cope dengan apa yang berlaku nanti terpaksalah mas pergi sabtu ahad. Letih tu ada la jugak, tapi serius, memang best la expo tu.

Kat booth kami ada banyak la juga aktiviti. Antara yang popular ialah survey tentang tahap addiction kepada internet, baling dart dengan PES. Boys memang sibuk main PES hari ahad tu. Penuh jap booth kitorang. Bising macam kat padang bola betul pulak. Kami girls plak layan orang-orang yang datang je. Tapi booth kami antara booth yang termeriah la. Hahaha

Berkat ke'united'an kami, alhamdulillah geng ISA dapat tempat ke-3 antara 7 course yang bertanding. Terharu kot mas masa naik pentas nak ambil hadiah tu, prof norita ucap tahniah dan kebanggaan terpancar di wajahnya. Hehehe.

InsyaAllah kami akan cuba improve apa yang kami buat jika ada lagi program macam ni di masa hadapan.

O.N.D.A.K.E.Y.B.O.A.R.D.
mana hamper tu? mas dah tak nampak dah.. huuuuuu =,=
 

Saturday, October 20, 2012

Cerita Geng Basikal

Posted by Mars Laini at 11:21 PM
Reactions: 
0 comments
Assalamualaikum..

Hujan telah menjadikan kebiasaan di Nilai sekarang. Namun alhamdulillah, petanda rahmat kepada kita semua. 

Ok mas nak cerita sikit pasal geng basikal TSC 2 ni. Hehe. Pada mulanya mas pun nak beli basikal juga.So, mulalah meminta dengan papa. Tapi alangkah sedihnya. Tak diberi kebenaran kerana papa mas takut tak larat nak naik bukit. Sedih kot.

So, bermula kat situ mulalah pinjam basikal bid. Dah gian sangat nak naik basikal. Mula-mula naik terhuyung-hayang la juga sebab dah lama tak naik basikal. Tapi sekejap je, dah master balik kemahiran lama itu. Hahaha.

Okay geng basikal TSC 2 terdiri daripada syafiqah zakaria, ain fatimah, anis syazwani, yanaza dan auni. Selalu pergi kelas dan balik kelas bersama. Mula-mula mas jeles juga tengok diorang tapi oleh sebab basikal ain ada seat kat belakang, mas selalu tumpang dia la pergi kelas. Jadi la juga sebahagian daripada geng basikal. Hehehe

Walaupun dua tiga hari lepas tu jadi bahan gelak je (sebab diorang tengok pelik ain bonceng mas) tapi mas peduli apa. Benda ni la yang merapatkan kami setiap hari. 

Naik basikal sambil bergelak ketawa. Lepas tu main lumba siapa yang paling laju. Pergghhh... Takut gak tapi pada masa yang sama seronok.

Tapi takpelah. Selagi ada kudrat selagi tulah geng basikal ni akan terus wujud.

O.N.D.A.K.E.Y.B.O.A.R.D.
terima kasih kepada ain kerana sanggup bonceng mas pergi kelas.. hehehe
 

Sunday, October 7, 2012

Promise For When We Take Our Nap

Posted by Mars Laini at 1:05 AM
Reactions: 
0 comments
For the special one, this is for you :)





 Tonight we'll fall in love. Let's meet in a happy dream.
Please make sure that you come and find me.
It'll be our promise for when we take our nap.


I became confused at the gentle glow of a budding warmth.
You still don't seem to understand this kind of feeling.


Supposedly, there is nothing special in your gaze,
since it's the same way you look at all your friends.


My tiny wishing star slowly dissolves into the dawning sky.
The magic would only work at night. ...Please notice me.
Tonight we'll fall in love. Let's meet in a happy dream.
Please make sure that you come and find me.
It'll be our promise for when we take our nap.


 After school, the space around us would always feel so special
that we'd feel as if we were together even though we were not.


We should just keep spending our time nonchalantly like this,
before we let our story start with a more conventional beginning.


I was searching for you among the twinkling stars,
believing that we'd be able to meet very soon. ...I'm right here.
Someday we'll fall in love. Even if a new morning arrives,
please make sure that you would not fade away.
I am praying to your smile.


 We should just keep spending our time nonchalantly like this,
Kindness is slowly filling up my bosom.


 My tiny wishing star slowly dissolves into the dawning sky.
The magic would only work at night. ...Please notice me.
Tonight we'll fall in love. Let's meet in a happy dream.
Please make sure that you come and find me.
Let's exchange our smile.


 I was searching for you among the twinkling stars,
believing that we'd be able to meet very soon. ...I'm right here.
Someday we'll fall in love. Even if a new morning arrives,
please make sure that you would not fade away.
It'll be our promise for when we take our nap.


O.N.D.A.K.E.Y.B.O.A.R.D.
i love this :) 
 

~When a King Speaks~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea