Saturday, December 29, 2012

My Independent Destiny

Posted by Mars Laini at 1:18 AM
Reactions: 
0 comments
I've never been there, so let me go out
For I can reach you where you are
I will go, all for you, all for you and me
You and my future

I'm watching the scenery outside the window
It's the same morning as ever; no change, a dead end as usual
Wherever I want to go, I can't
I'm not alone, yet I feel so lonely
In my head I hear God's words echoing:
"You cannot escape the ordeal"
I tried to stay kind, but still there was no rescue in sight
Until the day I met you.....

I was always searching for that warm hands of yours
My heart was taken by you and melted away
Stay by my side forever
Let's imagine the future of us
And smile, believing that we can be happy
Forever and ever
I will be thinking of you
The dead end has gone, and the gate to our tomorrow
Where today's leading to, is wide open

The reason for your strength
Is to conceal your weaknesses
Please, show me the truth as it is
You don't need to be afraid of anything
You don't have to bear down your sadness and pain
If your wounds open again, I'll be there to heal them
You, I want to protect you
Because I'm not lonely anymore
I'll become strong for you whom I hold dear
If we stay by each other's side, I'm sure
That our wish will come true
No matter the thickness of the wall between us and our tomorrow

 If we really want, we can break through
Soon, the missed past, the struggle against reality
And our future drifting away from us
They will all become present again, I finally realized it
That is my, and only my, irreplaceable destiny

I refuse to give in to the despair inside me
After all, my promise to you is now stronger than ever
I won't lose again
Stay by my side forever
Let's imagine the future of us
And smile, believing that we can be happy
Forever and ever
I will be thinking of you
The dead end has gone, and the gate of our tomorrow
Where today's leading to, is wide open
So, let's step ahead towards the future of us

O.N.D.A.K.E.Y.B.O.A.R.D.
Asuna Character Song from Sword Art Online 

Friday, December 21, 2012

Tsc2 at Big Bad Wolf Bookfair!

Posted by Mars Laini at 8:32 PM
Reactions: 
0 comments
Assalamualaikum..

Sekarang ni tengah kecoh pasal pesta buku yang buku-buku dia murah tak ingat tu kan? Yeaaa! Big Bad Wolf Bookfair dekat The Mines.. So, pada hari selasa hari tu, kami sekelas tsc 2 bersama ke pesta buku tersebut. Yes, SEKELAS! hebat kan. hehe

dekat ktm nilai
Kira ukhuwah la ni pegi ramai-ramai. Hahaha *bajet*. Ehem.. apa pun setelah mengalami kesusahan mencari tempat parking kat ktm nilai tu, barulah dapat beli tiket dan pegi the mines.

Sampai kat sana kena jalan kaki sikit. Pastu hujan.. Perghh berlari-larian kami. Nasib baik yana payungkan sebab mas tak sihat. Cewah! love you yana.. hehe. Sampai kat the mines, kami berpecah kepada dua kumpulan iaitu kumpulan yang nak beli buku dan nak makan. Oleh kerana takde selera, mas pegi beli buku jela.

Masuk kat pesta tu, perghhh macam masuk syurga buku kot. Penuh dengan buku. Kat pintu masuk siap sedia kotak lagi. KOTAK! bukannya bakul atau troli. Memang tahulah yang masuk kat situ memang borong habis-habisan. Fascinated, kitorang berpecah. Mas dengan haziana berkepit je. takut tak jumpa member nanti.

Selesai dua tiga round maka kitorang dapat la buku yang dicari. Mas pergi kat bahagian manga. Ingatkan banyak la manga kat situ. Rupanya banyak manhwa(manga cina & korea) je. terus tak jadi beli.Hahaha


faiz & shifi

murni
Lepas habis beli buku pergi makan lagi. Haishh diorang ni makan je kerjanya. Pastu bantai Coolblog sorang satu. Orang sakit cam mas ni hanya mampu memandang.. arghh jelesnya nak jugak. Lepas solat maghrib, kami pun bertolak balik. Idea ain yang buat kitorang balik naik bot. Alaa.. pakcik bot tu hantar sampai dekat jalan nak pergi ktm je.

atas bot tu^^
Well, kitorang balik dengan letih tapi gembira. Best sebab pergi jalan-jalan satu kelas.

what i've got there
hoihoi~ banyaknya buku.. bila nak habiskan? lepas exam nanti? erkk okay exam =,=

O.N.D.A.K.E.Y.B.O.A.R.D.
dah start baca witches of east end~ haha 

Monday, December 17, 2012

Kejohanan Memanah UPM 2012

Posted by Mars Laini at 9:23 PM
Reactions: 
0 comments
Assalamualaikum...

*KoffKoff* batuk dan selesema mula melanda mas. Gara-gara berpanas dan sedikit berhujan pada hari kejohanan memanah yang berlangsung di UPM pada hari sabtu lepas.

Okay la sekarang jom mas cerita sikit pasal kejohanan ni. Kejohanan ni just sebagai perlawanan persahabatan antara USIM, UPM dan juga UIA. Sambil-sambil pergi berjalan kat tempat orang kan. Best jugak la walaupun pak cik bas sesat dalam kawasan UPM tu haha.

Sesampainya dekat sana, masing-masing mula menyambar breakfast dan ambil nombor. Kira macam nak shoot dekat mana dan giliran ke berapa la ni.

my number ^^
*KoffKoff* mas tak sihat, so biarlah gambar sahaja berbicara. Hehehe


my bow

nadiah & sikin

archers usim pakai baju merah semuanya

suasana ketika perlawanan

mas, asma & sikin
Alhamdulillah tempat pertama lelaki dimenangi oleh usim manakala pemanah kategori wanita pula dimenangi oleh pelajar usim keseluruhannya. Terbaiklah korang!

medal
Mas dapatlah juga pengalaman dan kawan baru kat sana. Dan juga bawak balik selsema dan batuk sekali. Hahaha. Adoyai~

Apa pun dengan berakhirnya maka berakhirlah kelas memanah mas dekat usim. Sedih jugak sebab memang enjoy sangat masuk memanah ni. Huhu. Tapi takpe, at least semester depan dah tak payah fikir pasal kokurikulum lagi. 

O.N.D.A.K.E.Y.B.O.A.R.D.
tinggal kenangan~
 
 

~When a King Speaks~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea