Sunday, June 29, 2014

The Comeback of Alice

Posted by Mars Laini at 1:10 PM
Reactions: 
0 comments
Assalamualaikum..

Cuti semester yang panjang dah bermula, bulan ramadhan yang penuh barakah pun bermula, dan apa lagi? Yaaaa masa untuk balik main Dragon Nest!!

Ingat lagi Alice saya yang Physician yang kiut miut tu? Hehe

alice in hot costume
Yaaa tiba masanya untuk leveling ke level 70. Kalau sempatlah. Tengok semua guildmates dah maju ke hadapan. Dah siap gear up dan ada yang pakai set Desert Dragon dah. How jealous! 

Dulu bila masuk semester 4 tak boleh nak main sangat. Banyak sangat assignments. Bila masuk musim exam lagilah tak main langsung. Sebab tu level tergantung macam ni. Tapi takpe, kita utamakan yang utama dulu ye dok? Hihi

happy alice in Saint Haven
Buat yang masih tertanya-tanya apa benda game ni, aku boleh terangkan sikit-sikit je. Game ni type dia RPG which is my current favorite type of game now. Game ni ada cerita dia, kalau main quest utama (Main Quest) setiap character akan ada jalan cerita dia which is memang best.

So, masa mula-mula mas main game ni dulu mas ambil character Academic ataupun karakter budak kecik comel macam alice kat atas ni. So, bila dah naik level 15 mas tukar job kepada Alchemist yang teknik serangan dia ialah dengan menggunakan elements dan poisons.

Bila masuk level 45 pula mas tukar job lagi jadi Physician. The healer of the team. So mostly kalau mas main dalam team, teammates mas akan suruh mas jalan belakang dan heal diorang.Teknik serangan Physician ni pula kebanyakannya menggunakan poisons atau racun. So, guild mates mas tak galakkan mas untuk jadi penyerang utama, tapi jadi Healer utama dalam group. Ada guild? Ya memang ada guild maksudnya kumpulan kita atau group mana kita masuk. Senang nak ajak leveling kalau guild tu orang yang kita kenal.

Ada banyak lagi karakter lain dalam game ni, bukan academic kat atas ni je. Okay mas try summarize kan karakter yang ada dalam game ni:

Academic Job Scope:
Engineer (level 15) ---> Gear Master / Shooting Star (level 45)
Alchemist (level 15) ---> Adept / Physician (level 45)

Warrior Job Scope:
Sword Master (level 15) ---> Moonlord / Gladiator (level 45)
Mercenary (level 15) ---> Barbarian / Destroyer (level 45)

Archer Job Scope:
Acrobat (Level 15) ---> Windwalker / Tempest (level 45)
Bowmaster (level 15) ---> Artillery / Sniper (level 45)

Sorceress Job Scope:
Force User (level 15) ---> Majesty / Smasher (level 45)
Elemental Lord (level 15) ---> Saleana / Elestra (level 45)

Cleric Job Scope:
Priest (level 15) ---> Saint / Inquisitor (level 45)
Paladin (level 15) ---> Guardian / Crusader (level 45)

Kali Job Scope:
Dancer (level 15) ---> Blade Dancer / Spirit Dancer (level 45)
Screamer (level 15) ---> Dark Summoner / Soul Eater (level 45)

Assassin Job Scope:
Chaser (level 15) ---> Ripper / Raven (level 45)
Bringer (level 15) ---> Abyss Walker / Light Fury (level 45)

Banyak kan karakter yang korang boleh pilih nak main? Best yang amat. Tak lama lagi karakter baru akan keluar iaitu Lancer. Sesiapa yang nak main boleh lah create account Dragon Nest masing-masing dekat cherrycredits.com tak kena bayar pun.

Okay panjang pula post kali ni. Excited nak main balik ni, dah lama tak main. Any question regarding this game to me you can leave it in the comment below okay?

Till we meet again. Happy gaming! :D

 
 

~When a King Speaks~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea