Wednesday, September 26, 2012

Wordless Wednesday

Posted by Mars Laini at 12:45 PM
Reactions: 
Assalamualaikum..

Pagi yang hujan lebat, kini sudah terang benderang. Di saat ini, mas mula mengalami gangguan saraf dimana assignment mula melambak, presentation bermula, perjumpaan di sana sini, program itu program ini.

Hari ni takdelah wordless sangat pon. Banyak juga wordnya. Hehe. Nasib baiklah prof jalani bagi cuti free hari ni. Maka dapatlah kami menyelesaikan sedikit sebanyak kerja-kerja yang memenatkan itu.


Hari ni ada sesuatu yang mengganggu fikiran mas. About me actually? Kadang-kadang bila mas cakap dengan orang lain, i have a feeling that i'm an outspoken person. Sometimes, what i say to others make me uneasy myself. Rasa macam ada yang tak kena je. 

Sebab kita tak nampak diri kita sendiri. Orang lain yang akan nampak dan judge keperibadian kita. Kadang-kadang terfikir juga, patut ke aku senyap je. Sebab makin banyak cakap makin banyaklah salahnya. 

But, there's something i can do whenever i feel uneasy and don't know what to do.

return to Allah
Happy, difficult, quite, painful, always have Allah in your heart, your mind, and your soul. In every moment, let zikrullah flows in your blood. Allah in my every breath.

Therefore, bear Me in mind with reverence so that I bear you in mind and impel yourselves with gratitude. And do not be callous with hearts barren of faith.
Al-Baqarah 2:152

Bila start new life in new class ni, agak awkward la juga mula-mula. Tapi insyaAllah bila dah lama nanti kita akan jadi best friends juga. Credits to TSC2. 

Advice for all and myself: always mind your words towards others. We don't know wether our words has pierce others hearts or not.

O.N.D.A.K.E.Y.B.O.A.R.D.
i'm going to have my statistics tutorial done today.  

0 comments:

Post a Comment

Komen la sikit ye.. jangan la baca je.. hehehe :P

 

~When a King Speaks~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea