Friday, February 24, 2012

Jeram Toi + Jusco Seremban 2

Posted by Mars Laini at 1:43 PM
Reactions: 
Assalamualaikum..

Wah wah wah.. dah lama mas tak update blog. Almaklumlah.. bizi dengan test dan quiz apa semua tuhh.. Haha. Anyway meh sini mas story sket pasal apa yang mas buat weekend lepas. Mas, bid, saadah & dibah pergi jalan-jalan dekat jeram toi.. Hoihoihoi~ best kot!

bid the driver.. haha
kitorang bertolak dari KKNC dalam pukul 10 pagi dek keterlewatan akak tu hantar kereta yang kitorang nak. Yang bestnya, umi & abi bid ikut skali sebab hari tu birthday adik bid. Hehehe..

Macam-macam liku kami tempuhi semasa dalam perjalanan ke sana. Cewah! Masa dalam perjalanan tu jumpa banyak kampung. Ada la pulak satu kampung ni nama dia Kampung Ngoi-Ngoi. Sepanjang jalan kitorang gelak lepas jumpa signboard tu. Hahaha.. 

Lepas sampai tu mulalah nak cari port. Tapi ramai lelaki la pulak yang main kat port yang kitorang nak ni. Adoyai...

muka tak puas hati saadah & dibah.. mas blurr jap.. haha

kita makan dulu!!
Akhirnya kami buat keputusan untuk main je kat belakang tu. Takde orang lain..

basahkan kaki dulu..
bid lencun habis!
operasi menyelamat baldi yang hanyut.. haha
indahnya alam ciptaan tuhan :D
ini kami + adik bid ariff
saadah kena simbah dek bid!
alalala~ sweetnya 2 orang ni.. haha
ready nak turun gelongsor!
Lepas puas berjimba kat situ, maka kitorang pun salin baju dan makan kek pulak. Yela.. kan birthday adik bid.. sekali sorang2 kena buat ucapan daaa... macam radio pulak.. hahaha

ariff the birthday boy~
lagi2 makan!
Lepas tu bermulalah perjalanan kami ke jusco pula. Biasalah.. alang-alang dah enjoy biar merata kita pergi kan. Hahaha. Sesat la jugak walaupun berjalan dengan orang negeri sembilan.

dah nak balik dahh..
makan kat foodcourt jusco dulu..
Lepas tu, kaki ni pulak gatal nak pergi kat bahagian game. So, pergilah kami ke sana. Sekali jumpa mesin gambar automatik. Apa lagi, berjimba lagi la kami. Gambar tu pulak cantik sangat!

dibah dalam mesin tu
hasil kerja mesin tu.. cantik kan??
sayang nak lepas..
Lepas tu sebelum balik, bid sempat lagi main drum dengan sorang budak ni. Layan je dia kata.. Main lagu doraemon.. hahaha lawak kot

bid tengah berduet dengan budak sebelah tu haaa

an an an.. doraemon.. hahaha
Oleh kerana bid pening kepala masa nak balik, so, mas la jadi driver pulak. Takut jap sebab dah lama tak pegang stereng. Tapi bila dah bawak biasa jela. Rekod hari tu ialah 120km/jam. Hahaha best tak?

So tu jela story weekend mas yang lepas. Weekend ni? Study la jawabnya. Huhuhuhu..

O.N.D.A.K.E.Y.B.O.A.R.D.
lepas ni nak pergi petrosains pulak. weeee~ tapi bila ntah.. huhuhu 

0 comments:

Post a Comment

Komen la sikit ye.. jangan la baca je.. hehehe :P

 

~When a King Speaks~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea